Dlaczego lepsza jest wyciskarka do soków od sokowirówki? Główną odpowiedzą na to pytanie jest to, że z sokowirówki otrzymujemy gorszej jakości sok. Podczas wysokich obrotów jakie wytwarza sokowirówka, jej tarki osiągają zbyt duży obrót, przez co dochodzi to bardzo mocnego napowietrzenia i sok po prostu się rozwarstwiania, a przez to szybko utlenia, co powoduje zabijanie istniejących w nim witamin. Z kolei podczas pracy sokowirówki temperatura jest tak wysoka, że sok zaczyna tracić cenne enzymy, które bardzo dobrze wpływają na zdrowie. W efekcie końcowym otrzymujemy bezwartościowy sok, niż jak dotąd myślano, sok pełen wartości, dlatego dzisiaj niezbędna w każdym domu jest wyciskarka do soków Kuvings. Wyciskarka Kuvings B6000 nie wymaga żadnego wcześniejszego krojenia owoców czy warzyw, potrafi zmiażdżyć nawet najtwardsze owoce jak jabłko, czy warzywa jak np buraki. Dzięki zmiażdżeniu otrzymujemy sok pełen witamin.